Vegansk thousand island
Udskriv

Vegansk thousand island dressing (oliefri)

De tre første ingredienser er de vigtigste og derfra er der ret meget rum for freestyling. Dresingen holder 1-2 døgns tid i køleskabet og herefter kan den godt finde på at begynde at skille så konsistensen ændres.
Ret dip, dressing
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 260 ml
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 2 dl neutral planteyoghurt f.eks. alpro
  • 60 ml ketchup
  • 1/2-1 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk salt eller sojasauce
  • 1 knsp mild karry
  • 2-3 spsk kapers eller 3 spsk finthakkede syltede agurker eller 5 små cornichoner
  • friskkværnet sort peber

Hvis du vil have den stærkere kan du røre et eller flere af følgende i, alt efter ønsket styrke:

  • 1/2-1 tsk sennep
  • 1 drys chili
  • Lidt ond karry i stedet for den milde.

Sådan gør du

(Sørg for at der ikke er klumper i krydderierne da de ellers kan være svære at røre ud - kan f.eks. nuldres mellem fingrene eller sies igennem en lille te-si)

  • Alle ingredienser - undtagen kapers/syltede agurker - røres grundigt sammen.
  • Kapers hakkes igennem (agurker/cornichoner endnu mere fint) og røres i.
  • Dressingen kan bruges med det samme eller stå og trække nogle timer inden brug.

Holdbarhed: Skal helst spises indenfor 1-2 døgn.