Udskriv

Makrel(fr)i tomat

Vegansk opskrift på makrel i tomat. Savner du smagen af en god lun makrellomad? Så vil den her med stor sandsynlighed tilfredsstille dit behov. Der er masser af makrelsmag i!
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 rundenommere med makrel
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

For ekstra umami-dybde, tilføj meget gerne

Sådan gør du

  • Noritangen blendes til småstykker eller groft pulver i en kaffekværn. Har du ikke sådan én må du væbne dig med en stor skarp kniv samt tålmodighed og hakke noritangen som den aldrig er blevet hakket før!
  • Bland de øvrige ingredienser (mosede tomater, rapsolie, sukker, peber, salt, røget paprika, sojasauce) undtagen kikærter sammen til en fisket tomatsovs.
  • Hvis kikærterne er våde så tør dem af først. Er de nykogte, så må de gerne moses varme og dampe af inden de blandes i sovsen. Mos kikærterne let med en gaffel. De skal ikke blive til pulver, bare sørg for at der lige akkurat ikke er nogle hele og kun få halve kikærter tilbage (se evt. billede i indlægget).
  • Bland kikærterne med sovsen, rør rundt og nyd på rugbrød!

Noter

- Jeg har før brugt 1 hel plade noritang men oplevede at det blev lige lovligt 'fisket' - så start med et halvt og tilsæt mere hvis du synes. Vent gerne til den har trukket så du nemmere kan bedømme den endelige smag.- I den oprindelige opskrift bruges soltørrede tomater. Det er ikke nødvendigt hvis du bruger en tomatsovs af god kvalitet som f.eks. Urtekrams mosede tomater eller et lignende produkt. De fås billigt på nemlig.com og i Føtex med øko-kort.- Fiskesmag: Brug evt. kun 1/2 ark nori, hvis du synes at fiskesmagen virker overvældende.