Udskriv

Vegansk retro-fyld til bagekartofler

Lad os bare kalde det en sk*inkesalat for det er det, det minder allermest om. Kan serveres som et lækkert, snasket vegansk fyld i bagekartofler eller som sk*nkepålæg direkte på rugbrød
Forb. tid 7 minutter
Samlet tid 7 minutter
Antal 2 bagekartofler, måske 3 kan du fylde - afhængigt af størrelsen samt dit snaskebehov
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

  • 2 dl ærter fra frost friske kan også bruges. Erstat eventuelt halvdelen med majs
  • 2 dl neutral planteyoghurt
  • 1 tsk ketchup
  • 1/2 tsk stærk sennep
  • 1/4 tsk løgpulver
  • 1 bundt purløg - en lille håndfuld finthakket
  • 80 gr Økolivets røget tofu fra Aldi. (80 gr er ca 2/3 af den ene 'klods' tofu i pakken)
  • Smages til med salt og peber
  • 1/2 salathoved til anretning på bagekartofler

Hvis du skal servere det på bagekartofler: Vask kartoflerne for eventuelt snavs, tør dem, skær et kryds i dem og kom dem i ovnen en times tid v. ca. 200°. De er færdige når en gaffel glider let igennem.

    Sådan gør du

    • Snit salaten fint.
    • Hak purløgen fint (gem evt lidt til pynt).
    • Rør yoghurten op med alle krydderierne (ketchup, sennep, løgpulver og purløg) og smag til med salt og peber (Bemærk at tofuen smager MEGET salt så pas på med at oversalte dressingen)
    • Skær den røgede tofu i små fine tern (eller riv den groft på et rivejern).
    • Bland tofuen sammen med alle de øvrige ingredienser.
    • Servér på bagekartofler eller som sk*nkepålæg direkte på rugbrød

    Anret bagekartoflerne ved at 'lirke' dem lidt mere op i krydset, lægge en bund af fintsnittet salat og top så med sk*inkesalaten. Serveres umiddelbart efter anretning.