Salat med sorte bønner
Udskriv

Smuk salat med sorte bønner - og frisk oliefri dressing af æblemost

Opskriften er justeret, så du kan bruge helt almindeligt æblejuice fra butikken. Hvis du bruger en lækker syrlig æblemost, så tilføj ½ tsk sirup ekstra og udelad citronsaften.
Ret glutenfri, Salat, vegansk
Forb. tid 10 minutter
Antal 3 portioner
Forfatter Nina fra Plantepusherne

Ingredienser

Dressing

  • ½ dl æblejuice
  • tsk stærk/sød sennep
  • ½-1 tsk citronsaft
  • ½ tsk sirup eller sukker
  • 1 knsp salt
  • friskkværnet sort peber

Salat

  • 240 g kogte sorte bønner svarende til en dåse eller ca. 120 g tørrede
  • 100 g små tomater jeg brugte 7 daterino
  • 100 g agurk ca 10 cm på en klassisk gennemsnitsagurk
  • 1 lille avokado eller 1/2 almindelig
  • En håndfuld frisk dild

Sådan gør du

  • Kog bønnerne og lad dem køle ned. Bruger du dåsebønner så skyl dem og stil dem til afdrypning. Dup dem gerne tørre med et rent viskestykke.
  • Bland alle ingredienser til dressingen og hæld over bønner og lad dem stå og trække, mens du laver resten.
  • Skær avokado, agurk og cherrytomater fint ud. Det giver en bedre oplevelse, når det ikke er alt for store stykker.
  • Hak dild og vend alle ingredienser sammen. Pynt med dild og servér.