Sådan laves kokosflødeskum
Af: 
Forb.: 
Tilb.: 
i alt: 
Giver: Ca. 2 dl
 
Ingredienser
  • 1 dåse kokosmælk - jeg har i øjeblikket en 100% succesrate med at piske Irmas økologiske
Metode
  1. Sæt kokosmælken i køleskabet mindst 6 timer før brug
  2. Sæt piskeris og røreskål på køl eller frys 10 minutter før brug
  3. Tag dåsen ud og åbn den uden at ryste den for meget
  4. Grav det øverste stivnede kokosmælk ud - uden at få den flydende væske med. Eller gør som på billederne: Stik to huller længst muligt væk fra hinanden, helt ned til bunden og hæld vandet fra (billede 1 herunder) - brug det i f.eks. en wok-ret
  5. Skovl den faste kokosmasse over i den kolde skål (billede 2)
  6. Pisk indtil det er blevet let og luftigt (billede 3 og 4)
  7. Nu kan du komme den på køl igen i 1/2 times tid hvorefter den piskes påny. Det giver noget ekstra volumen.
  8. Smag til med vanilje, agavesirup (eller anden sirup) eller flormelis og et lille nip fint salt.
  9. Desuden eventuelt revet citron- eller appelsinskal, kanel, kakao eller hvad du lige har lyst til røre i :)
  10. Server med det samme eller sæt straks på køl. Spis indenfor et par timer (hvis skummet er faldet lidt sammen, kan det piskes op igen).
Recipe by PlantePusherne - vegansk mad at https://plantepusherne.dk/kokosfloedeskum/