Nytårssalat - sprød smovset salat med stegt aubergine og peberfrugt
Af: 
Forb.: 
Tilb.: 
i alt: 
Giver: 2-4 pers
 
Sprød, smovset salat med stegt aubergine og peberfrugt. Vent gerne med at vende dressingen i salaten til lidt før servering - medmindre du vil have den virkelig 'smovset' og saftig.
Ingredienser
  • 200 gr iceberg
  • 100 gr spidskål
  • 1/2 aubergine
  • 1 snackpeberMIRAKELDRESSING
  • 4,5 spsk sojamælk
  • 3/4 citronsaft
  • 1,5 tsk dijonsennep
  • 1,5 tsk agavesirup
  • 1/3 tsk salt
  • 3 knsp friskkværnet sort peber
Metode
  1. Drys lidt salt på aubergineskiverne, stabl dem i en bunke og lad dem stå og trække væske ud mens du forbereder resten (gerne minimum 1/2 time).
  2. Skyl salaterne og tør dem grundigt. Pluk iceberg i mindre mundrette bidder. Skær spidskålen ultratyndt på et mandolinjern (eller med en kniv - i givet fald gør dig meget umage!).
  3. Skær snackpeberen i skiver a 5 mm som du pensler med lidt olie og steger på en pande eller griller hvis du har muighed for det (jeg brugte en grillpande - ultimativ kombo). Drys med salt når de er færdige.
  4. Pres blidt væske fra auberginerne og dup dem tørre med køkkenrulle, pensl dem med olie og steg/grill dem. Når de er blevet 'gennemsigtige' i kødet og har fået lidt farve, er de klar. Skær dem i mindre bidder. Hvis de er lidt for 'ferske' i smagen, så drys med salt.
  5. Bland ingredienserne til dressingen og hæld den over salaten. Bland det grundigt men forsigtigt rundt. Kom aubergine og peberfrugt i salaten. Lad dem eventuelt ligge ovenpå da de ellers hurtigt forsvinder i alt det grønne.
Recipe by PlantePusherne - vegansk mad at https://plantepusherne.dk/nytaarssalat-sproed-smovset-salat-stegt-aubergine-peberfrugt/