Soyaristede kerner - som snack eller drys (oliefri)
Af: 
Forb.: 
Tilb.: 
i alt: 
Giver: 2-4
 
Med dette lille trick kan du lynhurtigt laver en super lækker lille snack eller drys til salat, wok og andet mad. Opskriften giver 1 dl lækre soyaristede kerner som er svære at stoppe med att spise når man først er gået i gang. Kan drysses på diverse grøntsager eller spises som en semi-sund, oliefri snack
Ingredienser
  • 1 dl kerner brug f.eks. solsikkekerner, sesamkerner og/eller græskarkerner
  • 3 tsk (15 ml) sojasauce eller lidt mere hvis det skal være reddi salt
Metode
  1. Start med at riste kernerne ved middelhøj varme i en gryde hvor de kan ligge i et nogenlunde tyndt lag. Rør jævnligt rundt idet du sørger for at de ikke brænder på. Når de har fået lidt farve og begunder at dufte er de færrdigristede. Sesamkernerne vil begynde at poppe og solsikke- og græskarkerner plejer at 'puffe op'.
  2. Sluk for varmen og tag gryden fra blusset. Jeg plejer at lade dem køle ned 1-2 minutter inden jeg hælder soyaen over, så sætter den sig ikke så meget i bunden af gryden. Bliv ved med at røre rundt for at fordele soyaen.
  3. Nu skal kernerne køle ned så de bliver tørre og sprøde. Lad dem enten ligge i gryden og rør en gang i mellem, eller fordel de soyaristede kerner i et lag på en bakke eller lignende. Når de er helt nedkølede kan de bruges eller kommes i en lufttæt beholder.
Recipe by PlantePusherne - vegansk mad at https://plantepusherne.dk/soyaristede-kerner-som-snack-eller-drys-oliefri/