Kikærtetofu v.2 - den skudsikre og løse
Af: 
Forb.: 
Tilb.: 
i alt: 
 
Denne version giver en lidt løsere tofu men har tilgengæld mindre tendens til at klumpe undervejs. Den er mere porøs at bruge i madlavningen efterfølgende men kan dog stadig paneres (nænsomt) og steges.
Ingredienser
 • 3,5 dl kikærtemel
 • 2 tsk salt
 • 1/4 tsk gurkemeje er mest for farvens skyld, så det kan udelades
 • 1/4 tsk friskkværnet sort peber
 • 3,5 dl vand
 • I en separat gryde 7 dl vand
Metode
 1. Forbered en form på 20x30cm (1,5 tynd kikærtetofu) eller 15x20 cm (3 cm tyk kikærtetofu). Hvis formen har en blank overflade som fx porcelæn eller glass behøver du hverken bagepapir eller olie, da kikærtetofuen slipper nemt når den er størknet. Jeg beklæder formen med et rent viskestykke (som kan tåle evt. misfarvninger af gurkemejen) da det suger overflødig væske.
 2. Lav kikærteblandingen: Rør kikærtemel sammen med alle krydderier i en skål. Hæld de 3,5 dl vand ned i lidt ad ganen mens du rører for at undgå klumper. Si det eller drøn igennem med stavblender hvis der er mange klumper.
 3. Når de 7 dl vand i gryden koger er det klart til at du hælder kikærteblandingen ned i: Rør igen lidt rundt i kikærteblandingen så den forbliver jævn og hæld den så langsomt ned i det kogende vand mens du rører rundt i vandet hele tiden for at undgå klumper. Når det hele igen er kommet op at koge begynder det at blive tykt. Efter nogle minutters kogning opnår det et mere blankt udseende og så er det færdigt.
 4. Hæld hurtigt den varme masse i formen. Bank evt. formen nogle gange mod bordpladen for at få den varme tofu til at lægge sig pænt og/eller stryg overfladen med en dejskraber. Fold viskestykket henover. Se note
 5. Når den er kølet lidt ned kan du smide den på køl. Du kan i princippet bruge den, så snart den har 'sat sig' men venter du 8-12 timer, så bliver den mere fast og nemmere at bruget til f.eks. stegning.
Tips
- Når du ikke dækker den til med plastik, så dannes der en tynd skorpe på overfladen. Det synes jeg er ret smart, for det er nemmere at stege kikærtetofuen når der er en skorpe til at holde lidt ekstra sammen på det hele. Du kan forhindre skorpen ved at dække den til med plastik som du lægger HELT ned på kikærtetofuen.
Recipe by PlantePusherne - vegansk mad at https://plantepusherne.dk/kikaertetofu-gul-burmesisk-tofu-sojafri-glutenfri/