Kikærtetofu v.1 - den simple og hårde
Af: 
Forb.: 
Tilb.: 
i alt: 
 
Denne version giver en fast kikærtetofu, som er mere robust at bruge i madlavningen efterfølgende. De ting du laver bliver mere kompakte end med den 'løse' kikærtetofu. Jeg vil anbefale at halvere opskriften (lav til 2 pers.) første gang du laver den! Så er der mindre risiko for at den klumper,
Ingredienser
 • 300 gr kikærtemel det svarer nogenlunde til 6,5 dl)
 • 2 tsk salt
 • 1/4 tsk friskkværnet sort peber
 • 1/4 tsk gurkemeje giver mest bare farve og kan evt. udelades
 • 10 dl vand
Metode
 1. Forbered en form på 20x30cm (1,5 cm tynd kikærtetofu) eller 15x20 cm (3 cm tyk kikærtetofu) eller hvad du nu har fantasi til. Hvis formen har en blank overflade som fx porcelæn eller glas behøver du hverken bagepapir eller olie, da kikærtetofuen slipper nemt når den er størknet. Jeg beklæder formen med et rent viskestykke (som kan tåle evt. misfarvninger af gurkemejen) da det suger overflødig væske.
 2. Rør kikærtemel sammen med alle krydderier i en gryde med plads til 1,5 liter.
 3. Hæld 1-2 dl af vandet i ad gangen og rør rundt så det hele tiden inkorporeres. Når alt vand er hældt i rører du grundigt rundt for at fjerne alle klumper. Si det eller drøn igennem med stavblender hvis der er mange klumper. Til sidst får du en meget tynd grød.
 4. Først nu tænder du for blusset og koger det hele LANGSOMT op mens du rører rundt - Hele. Tiden. Det vil meget gerne klumpe (husk at røre) og dit eneste formål i livet (husk at røre) de næste 10 minutter (husk at røre) er at forhindre at det sker (husk at røre) .
 5. Når det er kommet helt op at koge, får det et fint blankt udseende. Lad det småkoge et par minutter med rigtig meget omrøring. Så er det færdigt.
 6. Hæld det i form og bank evt. formen nogle gange mod bordpladen for at få den varme tofu til at lægge sig pænt og/eller stryg overfladen med en dejskraber. Fold viskestykket henover. Se note
 7. Når den er kølet lidt ned kan du smide den på køl. Du kan i princippet bruge den, så snart den har 'sat sig' men venter du 8-12 timer, så bliver den mere fast og nemmere at bruget til f.eks. stegning
Tips
- Når du ikke dækker den til med plastik, så dannes der en tynd skorpe på overfladen. Det synes jeg er ret smart, for det er nemmere at stege kikærtetofuen når der er en skorpe til at holde lidt ekstra sammen på det hele. Du kan forhindre skorpen ved at dække den til med plastik som du lægger HELT ned på kikærtetofuen.
Recipe by PlantePusherne - vegansk mad at https://plantepusherne.dk/kikaertetofu-gul-burmesisk-tofu-sojafri-glutenfri/