Dette er en helt klassisk old school forret med blinis anrettet med avokado, en lækker creme fraiche rørt med frisk dild og toppet med CaviArt.
Flere har spurgt hvordan jeg laver min blinis-forret og nu smider jeg den på bloggen. Så behøver du aldrig mere klø dig i håret over det.
Vegansk creme fraiche
Vegansk Creme Fraiche tager ikke lang tid at lave af sojamælk. Alternativt kan det laves af mandler eller hasselnødder – ja den er god nok. Og hvis du ikke kan overskue det, er Oatlys iMat hos Irma en populær én. Du kan også bruge en fast vegansk neutral yoghurt fx Joe Kurt fra Naturli.
Vegansk kaviar
Veganske kaviar fås i større supermarkeder. Den er lavet af tang og selvom den nok ikke kan konkurrere med Beluga så er CaviArt en lækker tilføjelse både hvad angår smag og konsistens. Være opmærksom på at nogle røde tang-kaviar kan være farvet med skjoldlus.
Resten af ingredienserne er nemme at få fat i og blinis-opskriften er også lige til at gå til.
Blinis med avokado, dildcreme og vegansk kaviar (glutenfri, vegansk)
INGREDIENSER
- 1 portion blinis (17 stk a 6 cm)
- 1,5 dl vegansk creme fraiche (købt eller hjemmelavet soja fraiche eller drænet neutral planteyogurt)
- Et lille bundt frisk dild
- 1-2 modne avokadoer
- 1/2-1 bøtte sort CaviArt (IKKE den røde som er farvet med knuste skjoldlus)
- Et lille rødløg
- En mellemstor citron
SÅDAN GØR DU
- Blinierne holder godt på køl, så de kan laves i forvejen og opbevares lufttæt på køl. Se den fulde beskrivelse i opskriften på veganske blinis
- Lav Soja Fraichen eller smøreosten og smag den til med en masse hakket frisk dild, lidt peber, salt og et squis citronsaft. Den må meget gerne stå og trække natten over.
- Skær fine skiver af avokado lige inden servering og anret forretten efter evne. Jeg var ikke super fantasifuld da anretningen på billederne blev lavet, så det blev mere eller mindre bare stablet op med soja fraiche og CaviArt.
- Brug en god teske CaviArt pr. anretning og pynt med fine skiver citron, tynde skiver rødløg og frisk dild.
NB Jeg har sidenhen tilføjet en mere grundig opskrift på vegansk creme fraiche dressing – brug gerne den.
Rosa
Jeg kan ikke finde caviart nogen steder. Kunne du evt linke til et sted?
Anonym
Hej Rosa, jeg har altid fundet det i føtex, jeg mener at flere af de store kæder også har det fx Kvickly. Håber du finder det 🙂 Bemærk at den røde ikke er vegansk i Danmark, da den er farvet med knuste skjoldlus.
Vh Nina
Hejsa jeg vil super gerne have opskrift på hjemmelavet veganer creme fraiche som omtalt her ved blinisopskriften
Findes der evt et alternativ til soya?
Godt nytår
Kh Jette
Jeg beklager mit alt for sene svar, du var røget i spamfilteret :/ Der er skam links hele 3 steder i opskriftten til min Soja Fraiche 🙂 Men du får den også lige her: https://plantepusherne.dk/instant-soja-fraiche-vegansk-creme-fraiche/
Jeg ved at Oatly laver en veganks creme fraiche på havre og den burde være i butikkerne lige omkring nu (eller snart). Jeg håber at du fandt en løsning. Også rigtig godt nytår til dig 🙂
Vh Nina