Endnu et grønt år er gået i PlantePusherland 🙂 På opfordring får du hermed et tilbageblik på hvad der skete i 2016 på bloggen opskrifterne og ikke mindst familieforøgelsen…
PS Billedet viser en 1/2 meter lang (!) Vienetta vi lavede nytårsaften – den skal jeg nok vende tilbage til i næste indlæg 😉 Den blev årets absolut sidste creación herfra så det virkede passende at lade den være cover billede.
Fødsel
Den største begivenhed var selvfølgelig i april hvor Anton kom til verden i vores badekar. Det blev til den her meget personlige fødselsberetning
…og efterfølgende denne hilsen fra barselssengen:
Af andre begivenheder af mere gastronomisk karakter ligger især denne mit hjerte nær:
Min frækkedelleopskrift vandt en 3. plads
– ved det såkaldt ‘uoficielle verdensmesterskab i (kød)frikadeller’ i Lohals. En meget stor cadeau til en virkelig gennemarbejdet opskrift. Det var Kim på billedet her, der fik den skøre idé at stille op med dem – tak! Læs mere HER.
De tørre tal:
Vi rundede 8000 likes på Facebook – tak for dem. Hver gang du engagerer dig i vores opslag, så øger du chancerne for at andre ser dem og forhåbentlig bliver inspirerede. Så bliv endelig ved med at like, kommentere, tagge dine venner og dele!
Bloggen har nu 1000 aktive subscribers. Det er super huggeligt at skrive direkte til Jer derude 🙂
Instagram: 1500 følgere. De første 1000 kom nærmest inden jeg begyndte at poste. Har stadig ikke helt fundet ud af at bruge mediet i et flow som passer mig, men jeg prøver det i hvert fald af.
Hjemmesidetrafik: Vi har i stille perioder 1000 daglige, individuelle besøg på bloggen hvilket jeg er ret imponeret over. I julen var der næsten 4000 og her var det især morsbrød og frækkedeller der trak.
Årets mest populære opskrifter har helt klart været Aquafaba Smøret og dernæst frækkedellerne.
Film
Jeg ville ønske jeg havde mere overskud til at lave film for det er virkelig sjovt synes jeg! Det blev til en opskriftfilm som pt. er vist 355.000 gange og har nået 1.300.000 personer og blevet delt 6.500 gange
Så blev det også til en lille jule/nytårs-film som blev lavet for at give jer mulighed for at vise venner og bekendte at vegansk mad i højtiderne bestemt ikke betyder afsavn
BØGER MM
Den opskriftbog som vi bidrog til og som blev lavet af internationale Meat Free Monday blev udgivet i april (klik HER for at læse mere og få link til gratis download). Og for at det ikke skal være løgn er den nomineret til en Gourmand Award hvilket er kogebogverdenens svar på The Oscars – virkelig vildt. Afgørelsen falder i maj.
Det er også altid en ære, når diverse veganske foreninger eller andre som er interesserede i plantebaseret kost spørger om interviews, opskrifter mm. Her er det Mad med Medfølelses første trykte folder hvor vores makrel(FR)i tomat er med.
Og ikke mindst den længe ventede Den Plantebaserede Kost som har en enkelt af mine opskrifter med
MEDIER
Vi blev bl.a. nævnt i Buzzfeed, i Huffington Post, Natural Living m.fl. Desuden har jeg fået at vide at aquafaba butter er i top 10 over pinnede aquafaba opskrifter på Pinterest.
Opskrifter
Og for at tage det vigtigste til sidst, er der selvfølgelig opskrifterne. Udover et par personlige indlæg kom der 14 nye opskrifter/guides på blogen i 2016 så lad os lige kigge på dem – i omvendt rækkefølge startende tilbage i januer 2016:
Den ultimative guide til vegansk Pizza – uden ‘produkter’
Mandel fraiche – en helt ny måde at lave vegansk creme fraiche!
Vegansk røget laks – som jeg kan se har været et stort hit især på nytårsbordene, det var det også herhjemme.
Vegansk flydende honning – og ja, den smager rent faktisk af blomsterhonning.
Vegansk Vienetta – det er den, der pryder indlægget her – bare i en 1/2 meter lang version 😀
Når bollerne skal pensles – et indlæg jeg har villet lave længe og endelig fik jeg samlet materiale nok 🙂
Jeg syntes egentlig ikke at jeg havde været så produktiv, men når jeg kigger på ovenstående er jeg super tilfreds. Tak for 2016 – jeg glæder mig til at se hvad der kommer på bloggen i 2017.
Hvis du er lige så tilfreds, så gå evt. ind på Mad med Medfølelse og stem på PlantePusherne som
ÅRETS VEGANSKE BLOG – senest 15. januar 2017 😉
De aller kærligste hilsner fra mig ♥
Marie Louise Vangsgaard
Fandt jeres blog, da jeg nåede til side 246 i “Den plantebaserede kost”, god bog, har tidligere læst ” Optimalt immunforsvar” af Joel Fuhrman og anskaffede mig i forlængelse heraf en del amerikanske opskriftsbøger f.eks. Eat to Live Cookbook og YumUniverse. Jeg oplever, at den danske veganisme har et dyreetisk udgangspunkt, jeg har dyb respekt for det dyreetiske udgangspunkt, men mit eget udgangspunkt er i familie med Joel Fuhrmans, det handler om sundhed.
Jeg var hverken vegetar eller veganer, da jeg mødte min mand, det er sådan noget, der kommer snigende. Han er ikke modstander med stort m, men han er skeptisk. Det er tit noget, der skiller os, spørgsmål om mad. Jeg håber, I værdsætter, at I har et fælles projekt, at mad er noget, der samler jer snarere end skiller jer, sådan bør det være.
Jeg synes, jeg kan genkende især Mathias’ ansigt, men måske er det noget, jeg forestiller mig, har jeg mon mødt jer til et fødselsdagsarrangement på Islands Brygge? I er altid velkomne i mit hjem, det er ikke et vegansk bofællesskab med permahave, desværre, men måske har I en dag brug for gratis overnatning på sydvestlolland, hvem ved. Tillykke med Elmegården og med familieforøgelsen.
Kærlig hilsen Marie Louise Vangsgaard
Nina
Hej, jeg kan ikke umiddelbart genkende dig, det kan Mathias. Men derfor kan det jo sagtens være at vi har mødtes på et tidspunkt 🙂 tak for invitationen!
Min veganske rejse startede også med fokus på sundhed, men det er dog ikke første prioritet. Venlig hilsen Nina