Bliv ven med bananis – en guide

Således forløber samtalen tit, første gang jeg serverer bananis for folk:

Mig: “Her – smag noget bananis. Det er kun lavet af bananer.”

Gæst: “Uhm, det smager lækkert, hvad er der i?”

Mig: “Jamen det er KUN modne bananer”

Gæst: “Nåh? Hvad er det så sødet med?”

Mig: “Ikke noget, det er bare modne bananer”

Gæst: “Okay? Men det er sådan helt cremet, hvad har du brugt i stedet for fløde?”

Mig: “Modne bananer…” Læs videre

Vores veganske køkken

Overordnet kan man sige, at det veganske køkken nemt kan gøres billigt og sundt, og at det er let at bikse et måltid sammen uden nødvendigvis at skulle købe ind først. Her er et overblik over, hvad der gemmer sig i vores køkken.

Stort set alt er fra almindelige supermarkederne, og der er kun få dyre produkter imellem. Klik på billederne for at se dem i større format.

Læs videre

Succeshistorier med vegansk kost

Når man bevæger sig i veganske kredse, så hører man jævnligt nogen fortælle, at deres helbred er blevet markant bedre efter omlægning til plantekost. Ofte som en uventet ‘bivirkning’ af omlægningen. Jeg spurgte ud i et par madfora på facebook om jeg måtte samle folks historier herinde til inspiration for andre. Jeg bad specifikt om ændringer som kunne tilskrives kostændringer og ikke andre større livstilsændringer.

Én ting er de store ændringer folk har oplevet (astma, allergier, søvnapnø, IBS, diabetes II etc) som selvfølgelig er dem man helst vil blive af med, men noget der også er virkelig sjovt at læse om, er alle de dér små ‘ting’ som man egentlig slet ikke regner for ‘ting’ før man pludselig opdager, at de er væk (snorken, sved, forstoppelse, vorter der forsvinder etc.). Læs videre