Frækkedeller – lækre veganske, klassiske frikadeller

Linsedeller, selleribøffer, falafler – sådan kender de fleste mennesker veganske frikadeller. Men helt klassiske frikadeller er vist forbeholdt kødspisere, eller hvad?

Det er faktisk ikke så svært at lave veganske frikadeller uden mærkelige ingredienser. Læs videre

Hjemmelavede Instant Cup Noodles

Oh himmelske cup noodles – sært dragende og frastødende på samme tid. Det er jo som at skyde E621 direkte ind i nervesystemet… Af samme grund har jeg ikke spist så mange i mit liv, for de blev populære nogenlunde samtidig med at jeg begyndte at få en vag idé om, at ens velbefindende og generelle energiniveau muligvis på mystisk vis kunne være relateret til den føde man indtog.
Læs videre

Vores veganske køkken

Overordnet kan man sige, at det veganske køkken nemt kan gøres billigt og sundt, og at det er let at bikse et måltid sammen uden nødvendigvis at skulle købe ind først. Her er et overblik over, hvad der gemmer sig i vores køkken.

Stort set alt er fra almindelige supermarkederne, og der er kun få dyre produkter imellem. Klik på billederne for at se dem i større format.

Læs videre

Succeshistorier med vegansk kost

Når man bevæger sig i veganske kredse, så hører man jævnligt nogen fortælle, at deres helbred er blevet markant bedre efter omlægning til plantekost. Ofte som en uventet ‘bivirkning’ af omlægningen. Jeg spurgte ud i et par madfora på facebook om jeg måtte samle folks historier herinde til inspiration for andre. Jeg bad specifikt om ændringer som kunne tilskrives kostændringer og ikke andre større livstilsændringer.

Én ting er de store ændringer folk har oplevet (astma, allergier, søvnapnø, IBS, diabetes II etc) som selvfølgelig er dem man helst vil blive af med, men noget der også er virkelig sjovt at læse om, er alle de dér små ‘ting’ som man egentlig slet ikke regner for ‘ting’ før man pludselig opdager, at de er væk (snorken, sved, forstoppelse, vorter der forsvinder etc.). Læs videre