Vores veganske køkken

Overordnet kan man sige, at det veganske køkken nemt kan gøres billigt og sundt, og at det er let at bikse et måltid sammen uden nødvendigvis at skulle købe ind først. Her er et overblik over, hvad der gemmer sig i vores køkken.

Stort set alt er fra almindelige supermarkederne, og der er kun få dyre produkter imellem. Klik på billederne for at se dem i større format.

Læs videre

Succeshistorier med vegansk kost

Når man bevæger sig i veganske kredse, så hører man jævnligt nogen fortælle, at deres helbred er blevet markant bedre efter omlægning til plantekost. Ofte som en uventet ‘bivirkning’ af omlægningen. Jeg spurgte ud i et par madfora på facebook om jeg måtte samle folks historier herinde til inspiration for andre. Jeg bad specifikt om ændringer som kunne tilskrives kostændringer og ikke andre større livstilsændringer.

Én ting er de store ændringer folk har oplevet (astma, allergier, søvnapnø, IBS, diabetes II etc) som selvfølgelig er dem man helst vil blive af med, men noget der også er virkelig sjovt at læse om, er alle de dér små ‘ting’ som man egentlig slet ikke regner for ‘ting’ før man pludselig opdager, at de er væk (snorken, sved, forstoppelse, vorter der forsvinder etc.). Læs videre

Jordbærtærte – uden alt og alligevel med det hele

Her er så den noget sundere udgave af min Ultimative Veganske Jordbærtærte. Den har stadig alle komponenterne: Mørdejsbund, mazarinmasse, chokolade, ‘flødeskum’, jordbær og glans på toppen hvis man vil. Men den er modificeret til folk som ikke er så glade for sukker og gluten. Den er testet til familiefødselsdag af nogle helt almindelige mennesker og godkent til UG med kryds og slange :)

Læs videre

Succes med kokosflødeskum

Jeg har hørt fra flere som ikke kan få det der kokoflødeskum til at fungere. Selv brugte jeg lang tid på at samle mod til at prøve det første gang. Man kan være heldig at det bare fungerer, men der er nogle ting som helst skal være på plads. Det her indlæg er ikke til dig, der i forvejen kører med (kokos)klatten, men til dig der stadig lever et liv i afsavn uden kokosflødeskum, måske fordi det aldrig er lykkedes for dig – måske fordi du aldrig har hørt om det. Det er ikke dig, der er noget galt med, det er omstændighederne. Så her er alt jeg ved om at optimere disse omstændigheder: Her er en livline, her er alt du har brug for at vide – you can do it!

Læs videre

Hyldeblomstsaft – råt og usødet (og klassisk)

Der er jo tusinde opskrifter på klassisk hyldeblomstsaft derude, så det her er ment som et inspirationsindlæg til, hvordan du kan lege lidt med det og fx skrue ned for sukkeret. Eftersom jeg ville lægge en opskrift på hyldeblomstis op, var der ingen anden udvej end også at lave dette opslag :)

Den eneste grund til at jeg ikke selv laver 30 liter hyldeblomstsaft hvert år er nemlig, at det er så proppet med sukker og det blir jeg altså en smule bims af – både fysisk og mentalt. Derfor eksperimenterer jeg pt. med at finde nogle sukkerfrie udgaver og det håber jeg at andre kan have glæde af. Spring direkte til de rå, sukkerfrie udgaver. Hvis du skolder dine redskaber og sørger for at være helt renlig … når du fremstiller saften, så slipper du bedre afsted med at ikke bruge konserveringsmidler. Læs videre